Volledig scherm
Jeugd vermaakt zich op de schaatsbaan in Veldhoven © Bert Jansen

Schaatspret haperend van start in Veldhoven en Valkenswaard

VELDHOVEN/VALKENSWAARD - Dit weekeinde openden twee schaatsbanen in de regio. Maar waar in Veldhoven de ijzers uit het vet konden, viel in Valkenswaard de opening letterlijk in het water door opstartproblemen met de koelinstallatie.

Geen schaatsers maar water op de baan. De organisatie had zich de start van de dertiende Valkenswaard On Ice graag anders voorgesteld. “Het is enorm jammer, maar vanaf maandag zijn we gewoon open”, verzekert Peter Henselman van Valkenswaard On Ice. Zondagochtend om 8 uur besloot de organisatie om de opening af te blazen. “De leverancier heeft door technische problemen de koelinstallatie te laat op gang gekregen. Hierdoor was er te weinig ijsgroei.” Schaatsers zouden dan de koelbuizen kunnen beschadigen, geeft Henselman aan.

Tien kilometer westelijker ging Echt Veldhovenz On Ice zaterdag wel volgens plan open. Een kleine tweehonderd toeschouwers waren getuige van de openingsshow door Kids on Ice. Daarna mochten vooral de kinderen uit Veldhoven de schaatsbaan op de Plaatse overnemen.

De schooljeugd is een belangrijke doelgroep van de organisatie van de Veldhovense schaatsbaan. Gedurende de weekdagen trekt het schoolschaatsen ongeveer 1.300 kinderen van verschillende Veldhovense basisscholen. Die ’s middags ook weer op het vrij schaatsen afkomen. In de avonduren en in de weekenden zijn vooral evenementen voor volwassenen gepland.

Volledig scherm
Schaatsbaan in Valkenswaard is nog niet klaar © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement