Volledig scherm
© Erna Lammers

Sloop van 32 woningen aan Dr. Schaepmanstraat in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Meer dan dertig huishoudens aan de Dr. Schaepmanstraat in Valkenswaard moeten op zoek naar een nieuw onderkomen. Hun huurwoningen worden medio 2018 gesloopt. De bewoners krijgen voorrang bij het zoeken naar een nieuwe woning.

Het gaat in totaal om 32 woningen van Woningbelang, op de Dr. Schaepmanstraat 37 tot en met 99. De bijna 50 jaar oude huizen voldoen volgens directeur-bestuurder Rob Möhlmann niet meer aan de eisen van de huidige tijd. "Een aantal zaken aan de woningen bleek niet oplosbaar. We hebben het dan over geluidsoverlast, warmte-isolatie en een onlogische indeling van de bouw. Het is beter om te slopen en er goede bijtijdse woningen neer te zetten."

Verhuiskosten
De bewoners zijn inmiddels ingelicht over de plannen. "De reacties waren wisselend. De een vindt het prima, bij een ander is verdriet." De huidige bewoners krijgen de mogelijkheid om terug te verhuizen, maar dat gebeurt uiteindelijk meestal niet, weet Möhlmann uit ervaring. Bewoners krijgen een financiële tegemoetkoming in de verhuiskosten.

Woningbelang gaat op de locatie grondgebonden woningen bouwen. Dat zullen er waarschijnlijk dertig zijn. "We willen geen gestapelde bouw meer, zoals nu het geval is. Misschien wordt een deel seniorengeschikt. Dat weten we nog niet precies."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement