Volledig scherm
De plek in Valkenswaard waar het hotel moet komen. © FotoMeulenhof

Snel duidelijkheid over nieuw hotel Valkenswaard

VALKENSWAARD - Valkenswaardenaar Harry Driesen loopt al lang rond met plannen voor een hotel in het centrum van Valkenswaard. Uitsluitsel binnen enkele maanden.

Eind september komt er definitief uitsluitsel over de bouw van een hotel in het centrum van Valkenswaard. Aan het rondkrijgen van de financiering wordt de komende maanden gewerkt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is er nog geen vergunning verleend. De kans is groot dat deze te zijner tijd wordt afgegeven.

Het nieuwe hotel is gepland in hartje Valkenswaard aan de Maastrichterweg 9A-11, naast Inspiration Point. Het is een initiatief van Harry Driesen Hotel Interior Consulting.

Het plan van Valkenswaardenaar Driesen is om aan de Maastrichterweg een drie-sterren-plushotel te realiseren. Het krijgt een totale vloeroppervlakte van 1.170 vierkante meter en telt een vijftigtal kamers van achttien vierkante meter waaronder een kamer voor mindervaliden en een bruidssuite. Verder een hotellobby, een ontbijtrestaurant en een vergaderruimte voor maximaal 150 personen. Het geheel is opgetrokken in twee bouwlagen met parkeerplaatsen op eigen terrein.

Beleggers

Aan de plannen wordt al ongeveer twee jaar gesleuteld. De bedoeling was in eerste aanleg om de kamers per stuk te verkopen aan beleggers. Bij de aankoop van één kamer zou de koper dan voor één vijftigste deel eigenaar worden van het hotel. De prijs per kamer zou dan ongeveer een ton bedragen.

Momenteel wordt gekeken naar een andere wijze van financiering. Deze zoektocht moet voor 1 oktober afgerond zijn. De totale investering van de nieuwbouw van het hotel is begroot op ongeveer vier miljoen euro.

Met de bouw en inrichting van het complex is een periode gemoeid van ongeveer zeven maanden.

ZIE OOK: Ook vogels te gast bij Bastion Hotel

Valkenswaard e.o.