Stamceltransplantatie voor Tanja Berkx komt steeds dichterbij: 'Dit heeft me echt overrompeld'

videoVALKENSWAARD - Met een gerust hart kan Tanja Berkx uit Valkenswaard zich voorbereiden op een stamceltransplantatie. De geschatte kosten van €70.000,- zijn ruimschoots te dekken, mede dankzij de benefietavond van afgelopen zaterdag in Theater De Hofnar. 

Alleen al de veiling met kunst en enkele andere bijzondere items bracht in amper een uur tijd bijna vijfduizend euro op. De totale opbrengst was ruim €11.000,-. Tanja Berkx(35) was euforisch: ,,Dit heeft me echt overrompeld.”

Muziek en cabaret

Een groep betrokken Valkenswaardenaren had de benefietavond ‘MamaMetMS’ geregeld. Met optredens van lokale artiesten en de cabaretiers Berry Knapen en Rob Scheepers. Zij samen zorgden ervoor dat een naar verwachting zwaarbeladen avond met de nodige emoties een regelrechte ontmoeting werd van ontspanning en vermaak. Een vier uur durende show met vooral centraal een veiling en een loterij, waarbij Tanja zelf de trekking voor haar rekening nam. Met de afsluiter van Rob Scheepers: ,,Een excellente bijeenkomst. Mét en vóór elkaar.”

Volledig scherm
Valkenswaard Mama met MS Tanje Berkx © Bert Jansen

Moskou

Voor zover het er nu naar uitziet kan Tanja Berkx in oktober in Moskou een stamceltransplantatie ondergaan. Ze heeft haar doel bereikt dankzij velen om haar heen. Een anonieme bieder tijdens de veiling van zaterdagavond: ,,Ik ben wel een paar aardige stukken rijker. Maar Tanja vooral uitzicht op beter leven.”