Volledig scherm
Jan Kerkhoff © onbekend

Strijd over declaratie Valkenswaardse ex-PVV’er bij Raad van State

VALKENSWAARD/DEN HAAG - Een jarenlange strijd van het voormalige PVV-Statenlid Jan Kerkhoff uit Valkenswaard over een declaratie van nog geen 1500 euro nadert deze week een climax. De provincie Noord-Brabant wil dat Kerkhoff een bedrag van 1465,20 terugbetaalt maar de politicus heeft dat tot dusver geweigerd. Vrijdag dient de zaak bij de Raad van State. 

Kerkhoff zat tot begin 2015 voor de PVV in Provinciale Staten maar verliet de partij vanwege de omstreden uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over minder Marokkanen. Ook stoorde hij zich bijvoorbeeld aan het PVV-pleidooi om alle moskeeën te sluiten.

De laatste maanden van de bestuursperiode ging hij als eenmansfractie verder en in die tijd heeft hij naar eigen zeggen zoveel mogelijk kosten bespaard, bijvoorbeeld door een geen fractiemedewerker in te huren maar alles zelf te doen. Wel declareerde hij een bedrag voor fractieondersteuning en onkosten. De provincie wil dat geld terug.

Principekwestie

Tot dusver kreeg de provincie gelijk, voor het laatst van de rechtbank in Den Bosch. Kerkhoff zegt desgevraagd dat het voor hem is uitgegroeid tot een principekwestie.

Kerkhoff (78) is nog altijd actief in de politiek. Hij is bestuurslid voor 50PLUS in Brabant en is in maart voor Vitaal Valkenswaard gekozen in de gemeenteraad.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement