Volledig scherm
Brabantse Elsje

Strip Elsje in Brabants dialect op Brabants stripspektakel

VALKENSWAARD - Ter gelegenheid van de 28e editie van het Brabants Stripspektakel op zaterdag 24 en zondag 25 augustus in Valkenswaard verschijnt een Brabantse versie van de Elsje strip.

Er komt ook een tentoonstelling van lp-hoezen in stripuitvoering. De strip 'Elske-Brabantse naachte zèn lang' van de tekenaars Eric Hercules en Gerben Valhema is in het Brabants dialect vertaald door de Valkenswaardse heemkundekring Weerderheem.

Van bijzondere 'Elske' verschijnen tweehonderd exemplaren met een speciale ´beurs ex libris´. De striptekenaars Hercules en Valhema zijn tijdens het stripfestijn in sportcentrum Valkencourt aanwezig om het boek te signeren. Verder verschijnen speciaal voor de stripbeurs onder meer 'Suske en Wiske De Coole Kastaar', 150 exemplaren van de luxe edities van 'Ribbedebie' en 'Bloemlezing' van tekenaar Eric de Rop alsmede van Saga de strips 'Block 109' en 'Valentine Pity'.

  1. Koninklijke onderscheiding voor Rinus Damen en Pieter Mikkers uit Valkenswaard

    Koninklijke onderscheiding voor Rinus Damen en Pieter Mikkers uit Valkenswaard

    VALKENSWAARD - De ADA-bestuursleden Rinus Damen en Pieter Mikkers uit Valkenswaard zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontvingen deze koninklijke onderscheiding zondagmiddag uit handen van de Valkenswaardse burgemeester Anton Ederveen tijdens de receptie van de jubilerende carnavalsvereniging Anders Dan Anders(ADA). Voor medebestuurslid Hennie Rijksen was er de gemeentelijke cultuurpenning.

Valkenswaard e.o.