Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Taakstraffen voor mannen uit Valkenswaard voor slaan en ontvoering

DEN BOSCH - Het begon in 2013 met het gooien van vuurwerk, het eindigde dinsdag met twee rechtszaken in Den Bosch. Daar eiste de officier van justitie taakstraffen tegen drie Valkenwaardse verdachten.

Op 31 december gooide een man uit Valkenswaard vuurwerk naar fietsers die voorbijkwamen. Hij kreeg daarop klappen van twee van die fietsers, zijn plaatsgenoten Jeffrey van H. (22) en Grensley L. (21). Deze stonden samen terecht en moeten volgens officier van justitie Paul Visser een taakstraf van vijftig uur volbrengen.

Vader
Toen de man die het vuurwerk had gegooid onder het bloed thuis kwam, ontstak diens vader Eugenius B. (53) in woede. Hij stapte in zijn Porsche en kwam onderweg een fietser tegen van die hij dacht dat deze zijn zoon had geslagen. De fietser werd in de kofferbak van de wagen geduwd en stond daar doodsangsten uit.

B. reed ondertussen op aanwijzing van de ontvoerde man naar de plek waar de vechtersbazen waren en wachtte op de door hem gewaarschuwde politie. Volgens de man in de achterbak leek het wel of de rit een half uur duurde, volgens B. was het niet meer dan drie minuten.

Trauma
Officier van justitie Visser eiste in de zaak tegen B. een taakstraf van 160 uur, waarvan honderd uur voorwaardelijk. Ook moet B. volgens de officier 1500 euro smartengeld betalen omdat de ontvoerde man nog steeds last heeft van het gebeuren. Hij lijdt aan een post traumatisch stress syndroom en heeft therapie gehad.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement