Volledig scherm
Het ontwerp van Milan Geurts kreeg de meeste stemmen. © Zie omschrijving

Traditionele muziekkiosk in moderne jas krijgt in Valkenswaard de voorkeur

VALKENSWAARD - Valkenswaard ziet het liefst een traditionele muziekkiosk in een modern jasje op de Markt verrijzen. Dit ontwerp van Milan Geurts is bij een enquête als winnaar uit de bus gekomen. Het idee wordt in samenwerking met architect Wouter Margry verder uitgewerkt. 

De stichting Burgerinitiatief Muziekkiosk Valkenswaard (BIMKV) schreef eerder dit jaar een wedstrijd uit. Van de zes inzendingen, bleek die van Geurts bij de in totaal 340 stemmers het meest geliefd. Runner-up was de meer klassieke muziekkiosk. ,,Maar daarbij gaven mensen wel aan dat ze daar dan ook extra bomen en groen bij wilden", vertelt Matthieu Groenewoud van de stichting. ,,Dat kunnen we hier niet bieden." 

Hij hoopt dat de muziekkiosk, inclusief zitplaats, lichtplan, informatiezuil en platform voor optredens, eind 2020 een plekje krijgt tegenover de Kunstkeuken. Om de slagingskans van het burgerinitiatief zo groot mogelijk te maken, wil de stichting een breed draagvlak creëren voor het project. 

Daarom is het belangrijk dat de kiosk bijvoorbeeld ook aansluit bij de toekomstplannen voor het centrum, zoals die na de aanleg van de nieuwe Westparallel worden uitgevoerd. Pas als de gemeente ook akkoord is,  gaat de stichting actiever op zoek naar geldschieters. ,,We hebben al wel de nodige contacten", geeft Groenewoud aan. Hij schat dat het plan grofweg 200.000 kost. Daarbij wordt de optie bekeken om subsidie te vragen bij de provincie. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement