Volledig scherm
De Valkenswaardse Truckrun trok zaterdag weer door de Kempen. © Bert Jansen

Truckrun in Valkenswaard: Jaarlijkse topdag voor mensen met beperking

VALKENSWAARD - De Valkenswaardse Truckrun trok zaterdag weer door de Kempen. Dit tot groot genoegen van mensen met een beperking en het publiek.

Ietwat gespannen drentelde Bob Staals zaterdagochtend rond op het MCB-terrein in Valkenswaard. Voorzien van de rode Truckrun-pet, een rugzak met proviand (zes broodjes en een fles frisdrank) en in zijn heuptasje een mobieltje en het fototoestel. Op zoek naar zijn vaste Truckrun-chauffeur Piet Bots van transportbedrijf Van der Heijden uit Hapert. Al voor het zesde jaar rijden Staals (37) en Bots(46) samen de ruim 70 kilometer door De Kempen.

Bob Staals: “Mijn mooiste dag van het jaar. Hoog in de cabine. Genieten van de mensen langs de weg, van de chauffeur en van de natuur.”

Al ruim anderhalf uur voor het vertrek was Bob Staals op de startplaats aanwezig. Om even van zijn chauffeur het volgnummer te vernemen. En veel vluchtige begroetingen van collega verstandelijk beperkten. Ook snel met zijn vader Gerard Staals wat drinken. Maar vooral genieten van de entourage. Van de muziek, de honderden arriverende en veelal luid claxonnerende trucks.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement