Volledig scherm
© Thinkstock

Valkenswaard denkt serieus na over pretpark Groote Heide

VALKENSWAARD - De plannen voor een pretpark aan de zuidzijde van Valkenswaard lijken steeds concreter te worden. Er worden al gesprekken gevoerd met potentiële gegadigden, geeft voorzitter Peter Moezelaar van Valkenswaard Marketing aan.

Het Duitse Irrland dient als voorbeeld. Dat park bij Kevelaar profileert zich als een boerderij-belevenisoase. Zoiets dergelijks past volgens Moezelaar uitstekend bij de keuzes die de gemeente voor de toekomst heeft gemaakt. Die zijn grotendeels gericht op de vrijetijdseconomie.

In het ED van woensdag geeft de marketingman zijn uitgesproken mening over de toekomst van zijn gemeente. "We moeten duidelijke keuzes maken, ook ten aanzien van het Eurocircuit."

Aantrekkelijk
"We zijn onze regiofunctie aan het kwijtraken", waarschuwt Moezelaar. Wil Valkenswaard een aantrekkelijke vestigingsplaats blijven, ook voor jonge (hoger opgeleide) gezinnen dan is kiezen noodzakelijk in zijn visie. "Alleen dan kunnen we onze positie terugwinnen."

Natuurgrenspark Groote Heide, tussen Eindhoven, Lommel en Weert krijgt daarin een prominente rol. "We gaan voor natuur, duurzaamheid, innovatie, recreëren. We moeten aan mensen en bedrijven die zich hier willen vestigen duidelijk maken dat we als gemeente daar naartoe willen."

Eurocircuit
Het Eurocircuit zal mee moeten veranderen, is zijn overtuiging. Want ronkende motoren op steenworp afstand van Groote Heide? Dat past niet bij het Valkenswaard van de toekomst, denkt hij. "We hebben nog een lange weg te gaan, maar stel je voor dat we daar met duurzame, groene auto's en motoren aan de slag gaan. Allemaal elektrisch. Zou dat niet fantastisch zijn?"

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement