Volledig scherm
© Bert Jansen

Valkenswaard: extra controle en toezicht op de Geenhovensedreef

VALKENSWAARD - De politie voert komende week vijf dagen lang extra controles uit op de veelbesproken kruising van de Geenhovensedreef en de Eindhovenseweg in Valkenswaard. De extra maatregelen moeten de verkeersveiligheid vergroten.

De politie houdt er komende week, van maandag tot en met vrijdag, extra controle en toezicht. Daarnaast wordt het voetpad dat langs het Groote Meer loopt tijdelijk bestemd voor fietsers. Ook zullen de verkeersregelaars in de ochtenduren langer op hun post staan bij de kruising.

De gemeente Valkenswaard heeft samen met de politie en scholengemeenschap Were Di nog eens naar de tijdelijke inrichting van de kruising gekeken. Daarna is besloten tot extra maatregelen, verklaarde wethouder Mart Wijnen vrijdag. Vanwege de herinrichting van de Europalaan moeten fietsers vanaf de Geenhovensdreef tijdelijk via de linkerkant van de weg de Eindhovenseweg oversteken om bij de Merendreef te komen. Op doordeweekse dagen gaat het in de ochtenduren mis als enorme slierten scholieren de kruising over moeten richting het Were Di. Verkeersregelaars proberen dat in goede banen te leiden.

Woensdagochtend raakte een 15-jarige scholiere gewond toen zij ruim voor de kruising met haar fiets alvast naar de linkerkant van de Geenhovensedreef wilde oversteken en botste met een auto. "Het grootste knelpunt is dat mensen oversteken op plaatsen waar geen verkeersregelaars staan", geeft Wijnen aan. De wethouder hoopt dat de leerlingen nog eens op hun verantwoordelijkheid worden gewezen. "We hebben ook met de school afgesproken: geef er nog eens extra aandacht aan dat ze echt moeten doorrijden tot aan de verkeersregelaars bij de stoplichten."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement