Volledig scherm
© Thinkstock

Valkenswaard: miljoen extra voor sporthal en zwembad

VALKENSWAARD - De nieuwe sporthal en de renovatie van het zwembad gaat de gemeente Valkenswaard hoe dan ook meer geld kosten.

In het nieuwste voorstel is een miljoen extra begroot. Na een mislukte eerste poging gaat de gemeente Valkenswaard de sporthal en het zwembad binnenkort voor de tweede keer aanbesteden.

Het college van B en W vraagt aan de gemeenteraad om het wensenpakket aan te passen en tegelijkertijd een extra investering van een miljoen euro. In het voorstel wordt nadrukkelijk ingezet op behoud van het buitenbad op sportpark Den Dries.

De aanbesteding voor 'Sportcentrum De Wedert' mislukte eerder dit jaar. Geen enkel bedrijf kon het volledige programma van eisen leveren voor de 6,7 miljoen euro die de gemeente had begroot. Er moest óf geld bij, óf het plan moest bescheidener, was aanvankelijk het idee.

Vier verschillende scenario's
De gemeente stelt nu voor om de eisen bij te stellen, maar ook dan is het bedrag van 6,7 miljoen niet toereikend. Ze wil met betrokken partijen bekijken op welke punten het project een onsje minder kan, zonder dat de kwaliteit in het gedrang komt.

Het oorspronkelijke plan blijft grotendeels overeind, als het aan B en W ligt; zo komt er een centrale ruimte, horeca en fysiotherapie in het nieuwe sportcentrum.

In totaal zijn vier verschillende scenario's uitgewerkt met uiteenlopende kostenplaatjes. Wil Valkenswaard alsnog aan het volledige 'oerplan' vasthouden, dan is in totaal anderhalf miljoen euro extra nodig, bovenop de 6,7 miljoen die voorzien was.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement