Volledig scherm
© Thinkstock

Valkenswaard: nog 1,7 miljoen extra voor sporthal en zwembad

VALKENSWAARD - De nieuwe sporthal op Den Dries in Valkenswaard wordt groter dan in het oorspronkelijke plan, in het buitenbad van De Wedert komt toch elektrolyse voor (duurder) zoutwater in plaats van chloor. Een meerderheid van de gemeenteraad is bereid om voor die 'bonus' nog eens extra de portemonnee te trekken.

Totale kosten voor de nieuwe sporthal en de renovatie van de binnen- en buitenbaden komen daarmee in totaal uit op 8,2 miljoen euro. Een kleine 1,7 miljoen meer dan tijdens het eerste besluit in 2015.

Dat er geld bij moest voor het hele sportcomplex stond na het geflopte aanbestedingsproces buiten kijf. Dat het wat soberder zou worden, daar werd ook rekening mee gehouden. Maar in de 'herkansing' greep de meerderheid van de raad de mogelijkheid om toch nog extraatjes in te brengen.

De sporthal krijgt nu een vloer van 48 bij 28 meter (in plaats van 44 bij 24), daarop is plek voor vier volleybalvelden (in plaats van drie). Met de elektrolyse zou een bedrag van 8.000 euro per jaar gemoeid zijn.

De tweemans fractie van de PvdA was als enige niet te porren voor de extraatjes, met opnieuw hogere uitgaven. "We willen een fatsoenlijke sporthal. Dit kost extra geld en we geven al veel uit aan sport", beargumenteerde Mieke Theus. "Ik zou zo graag van de andere partijen willen weten wat ze dan minder willen doen in de toekomst?"

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement