Volledig scherm
Rob van Daal won een eerdere editie van het Groot Striepersgats Liedjesfestival.

Valkenswaardse gezelschap CV Ketel zet liedjes-festival voort

VALKENSWAARD - Het Valkenswaardse gezelschap CV Ketel maakt een doorstart met het Groot Striepersgats Liedjesfestival. De deelnemers moeten straks wel hun muzikale bijdrage weer geheel live presenteren. Ook verhuist het liedjesfestijn naar een andere locatie. In feite stond CV Ketel al in de startblokken om de organisatie van het Striepersgats Liedjesfestival over te nemen. Woordvoerder Ted van Hout: ,,Het gonsde eerder al rond dat het festival zou stoppen. Wij hebben daarop geanticipeerd met de vraag of iets dergelijks bij ons past. En wij zijn er klaar voor.”

CV Ketel wil weer terug naar een live festival. Niet alleen de zang maar ook de begeleiding moet live gespeeld zijn. Het festijn blijft geprogrammeerd voor het tweede weekend van december, maar verhuist wel naar zaterdag. ,,Op vrijdag moeten wij allemaal gewoon werken”, is de eenvoudige verklaring.

Ook wil CV Ketel naar een andere locatie. ,,Onze thuisbasis is café De Fantast. Het festival verhuist dan ook naar de Statie.”

CV Ketel is een carnavalsgroep van midden twintigers die bijna allemaal muzikaal actief zijn. Ze hebben een eigen combo. De groep levert een belangrijke muzikale bijdrage aan de carnavalsmis op zaterdag en sinds drie jaren verzorgt de club op carnavalsdinsdag Het Kozakkenzingontbijt. ,,En zaterdagmiddag hangen we officieel onze Ketel op bij De Fantast als start.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement