Volledig scherm
© ANP XTRA

Valkenswaardse zedenzaak blijkt groter

DEN BOSCH - De rechtszaak tegen een man uit Valkenswaard die een 8-jarig jongetje zou hebben verleid, is woensdagmorgen uitgesteld omdat het OM tegen een tweede slachtoffertje opliep. En mogelijk zijn er nog meer, zo liet officier van justitie Wineke Wichern weten.

De man zit vast omdat hij contact had gelegd met een jongetje dat hij lokte met verhalen over een leuke nieuwe app. Daar moest het jongetje dan wel wat tegenover stellen, liet de man weten terwijl hij zich voordeed als minderjarige.

De politie was ondertussen bezig met een andere zedenzaak, aangebracht door een moeder. Haar zoontje (ook 8) heeft spelletjes op zijn Playstation waarvoor af en toe wat moet worden betaald. De moeder merkte opeens dat ze juist geld kreeg bijgestort. Toen ze de tablet van haar zoontje bekeek, zag ze dat hij een 'vriendje' van 13 had dat hem zou helpen naar hogere levels te komen bij spelletjes. Daarvoor wilde hij wel blootfoto's. Dat spoor leidde opeens naar dezelfde verdachte.

Wachtwoorden

Officier van justitie Wichern vroeg nu extra tijd voor meer onderzoek. Op de computer en Playstation van de man staan meer foto's van jongetjes van die leeftijd. Met de foto's op zich is niks mis. Maar ze geven nu wel aanleiding om het eerste digitale onderzoek overnieuw te doen en op andere details te letten. Aangezien de man zijn digitale sporen zorgvuldig uitwiste, en inmiddels al zijn wachtwoorden 'is vergeten', kost dat nogal wat tijd.

 Advocaat Adarsh Sewgobind was niet enthousiast over uitstel, zijn cliënt wil graag behandeld worden. Volgens Wichern zou de zaak sneller kunnen als hij dan ook meer meewerkt. De rechtbank besloot om de zaak in ieder geval over de zomer heen te tillen.