Volledig scherm
Tussen het publiek lopen enkele meiden verkleed als engel. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Veel lokale ondernemers op Hemelse Sferen in Valkenswaard

VALKENSWAARD - De doorgewinterde braderiebezoeker kon donderdag zijn hart ophalen tijdens de Hemelse Sferen in Valkenswaard. Talloze kramen met kleding, woonaccessoires en etenswaren leidden de bezoekers door het centrum van Valkenswaard. En hoewel menigeen aan het begin toch even argwanend omhoog keek naar de ietwat dreigende luchten, hielp het weer, tegen alle verwachtingen in, toch mee om van het jaarlijks evenement wederom een drukbezocht festijn te maken.

"We dachten: 'We gaan lekker op tijd, voor de grote drukte'. Maar het is zelfs nu al best druk", aldus een moeder die haar kinderwagen door de menigte probeert te manoeuvreren. Terwijl enkele marktlieden nog bezig zijn om hun kraam in te richten, weten vele bezoekers het centrum van Valkenswaard al te vinden. Behalve de wekelijkse marktlieden, proberen ook veel lokale ondernemers hun producten aan de man te brengen. Zo ook Sylvia van de Wakker die samen met haar partner achter een kraam vol modelauto's staat. "Het is altijd afwachten hoe het gaat lopen. Je weet van tevoren niet altijd welke doelgroep erop afkomt. Ons aanbod is natuurlijk vrij specifiek." 

Een stukje verderop op de Statie staat Rebecca van der Sanden van 'Trendfabriek' met haar sieraden en accessoires. "Als Valkenswaardse vind ik dat ik hier gewoon moet staan met mijn spullen. Het leuke is bovendien dat veel dezelfde mensen elk jaar terugkomen. In de afgelopen vijf jaar heb ik dat toch al maar mooi opgebouwd. Als lokale ondernemer geeft dat wel een kick."

Engel

Tussen het publiek lopen enkele meiden verkleed als engel. Bij navraag blijkt dit een initiatief te zijn van de gemeente om aandacht te vragen voor een schoon evenement. Als bezoekers hun afval weggooien in een van de afvalbakken die de engeltjes bij zich dragen, worden ze getrakteerd op een gerbera. Enkele kinderen rennen dan ook rond om afval te verzamelen om te kunnen deponeren.

In de loop van de middag laat het zonnetje zich dan toch zien, en dat is te merken aan de drukte. De terrassen stromen vol en in lange rijen banen de bezoekers zich een weg door de drukte. "Eigenlijk gaan we hier elk jaar heen. We wonen vlak over de grens, dus dit is ideaal", aldus Anjo Willemse uit België. "Kopen doen we eigenlijk niet veel. Het leukste is om hier gewoon wat rond te wandelen, een kop koffie te drinken op het terras en mensen te kijken", vertelt ze lachend.

Volledig scherm
© Dave Hendriks - Foto Meulenhof
Volledig scherm
© Dave Hendriks - Foto Meulenhof
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement