Bet de Kort, oprichtster van voedselbank De Boodschappenmand in Valkenswaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Bet de Kort, oprichtster van voedselbank De Boodschappenmand in Valkenswaard. © Jean Pierre Reijnen

Voedselbank De Boodschappenmand in Valkenswaard lijkt gered, verhuizing naar 'Agnus Dei-pand'

VALKENSWAARD - De Boodschappenmand in Valkenswaard lijkt gered. De voedselbank krijgt waarschijnlijk een plekje aan de Geenhovensedreef.

  1. Voedselbank Valkenswaard naar jongerencentrum Pulse

    Voedsel­bank Valkens­waard naar jongeren­cen­trum Pulse

    VALKENSWAARD - ,,Ja ja, ik ken de verhalen van de gemeente ook", zegt Bet de Kort, terwijl ze nog een hijs neemt van haar sigaret. ,,Ze willen dat we verhuizen, maar wij gaan hier niet zomaar weg." De 67-jarige oprichtster en drijvende kracht van de Boodschappenmand in Valkenswaard staat duidelijk niet 1,2,3 te popelen om haar boeltje aan de Barentzstraat op te pakken en naar het leegstaande jongerencentrum Pulse aan de Kerkhofstraat te verkassen.
  2. Boodschappenmand Valkenswaard voelt de tijd dringen

    Boodschap­pen­mand Valkens­waard voelt de tijd dringen

    VALKENSWAARD - De verhuizing van de Boodschappenmand in Valkenswaard dreigt op een dood spoor te raken. De voedselbank moet voor eind maart weg uit de voormalige school aan de Barentzstraat, maar voorzitter Marco van der Steen acht de kans zeer gering dat die datum wordt gehaald. ,,Kort door de bocht: het staat er slecht voor. We hebben wel wat panden gezien, maar niet één is echt geschikt voor ons. Ik ben bang dat we niet voor maart kunnen verhuizen."