Volledig scherm
© Thinkstock

Voetbalclubs Valkenswaard willen oude grasvelden nieuw leven inblazen

VALKENSWAARD - De drie Valkenswaardse voetbalclubs willen oude voetbalvelden – van echt gras – tijdelijk weer in gebruik nemen.

Zolang er onduidelijkheid is over de mogelijke gezondheidsrisico's van de rubber korrels laten SV Valkenswaard, RKVV Dommelen en De Valk hun jeugdteams niet meer op kunstgras spelen. Om dat organisatorisch te kunnen bolwerken, zoeken de clubs extra ruimte op hun sportcomplex.

Zo snel mogelijk
De gemeente komt de drie verenigingen daarbij tegemoet. "We hebben de buitendienst opdracht gegeven om de velden die niet of nauwelijks gebruikt worden gebruiksklaar te maken", licht wethouder Egbert Buiter toe.

De gemeente probeert de buiten gebruik geraakte grasmatten zo snel mogelijk wedstrijdklaar te maken, bij voorkeur dit jaar nog. Bij de Valk wordt het oude 'veld 6' waarschijnlijk weer in gebruik genomen. Voorzitter Martin Westerhuis heeft er goede hoop op dat het gaat lukken. "Het veld is nog in redelijk goede conditie."

Buiten gebruik
Zijn collega Gerard Daris van RKVV Dommelen heeft het wat dat betreft minder getroffen. Ook die club wil een oud grasveld opnieuw gaan bespelen. "Maar bij ons is dat veld al vierenhalf jaar buiten gebruik. Ik ben bang dat 'm dat niet gaat worden."

Het bestuur van SV Valkenswaard ziet op Den Dries ook mogelijkheden om tijdelijk een extra grasveld aan het huidige arsenaal toe te voegen, dat zou het oude hoofdveld kunnen zijn.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement