Volledig scherm
© ANP

Vrouw (34) uit Dommelen 'overgoten met spiritus' bij Albert Heijn, politie start onderzoek

DOMMELEN - In Ede is donderdagavond een 34-jarige vrouw uit Dommelen lichtgewond geraakt bij een conflict in de relationele sfeer. Volgens familie van het slachtoffer is zij door vermoedelijk een bekende van haar overgoten met een brandbare vloeistof. De Gelderse politie heeft de zaak in onderzoek, bevestigt een woordvoerder tegenover het Eindhovens Dagblad.

De politie ging donderdagavond rond halfacht met meerdere wagens naar de Allebestraat in Ede. Een 34-jarige vrouw uit Dommelen sloeg alarm nadat zij uit het niets zou zijn aangevallen. Dat zou zijn gebeurd nadat ze van de Albert Heijn vandaan kwam.

Brandende huid
Een familielid schrijft op Facebook dat het slachtoffer in paniek aan kwam lopen. Ze had last van een brandende huid, vermoedelijk door de spiritus waarmee ze is overgoten. De vrouw is ontzettend geschrokken, maar houdt geen blijvende verwondingen aan het incident over, aldus de familie.

Rechercheurs en medewerkers van de forensische opsporing hebben ter plekke onderzoek gedaan, meldt de politie. Ook is er een buurtonderzoek gehouden. Wie iets heeft gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Arrestatie
Volgens de familie is de vermoedelijke dader van de aanval inmiddels al gearresteerd, maar dat wordt bij de Gelderse politie ontkend.

Valkenswaard e.o.