Volledig scherm
© pixabay.com

Vrouw uit Valkenswaard mocht vergunning voor café worden geweigerd

DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft vrijdag besloten dat de burgemeester van Valkenswaard een vrouw een vergunning voor de exploitatie van café Tante Tonny aan de Karel Mollenstraat 46 in Valkenswaard mocht weigeren.

In 2015 vroeg de vrouw een vergunning aan, maar dit werd door de burgemeester afgewezen op basis van het Bibob-advies. Er bestond namelijk een groot gevaar dat de vergunning wordt gebruikt voor strafbare feiten te plegen. De vrouw maakte bezwaar en stapte hierna na de rechter. Ze wilde inmiddels niet meer als uitbater van het café aan de slag, maar wilde een vergoeding voor de geleden schade.

De vrouw stelde dat de burgemeester het Bibob-advies niet mocht gebruiken om de vergunning te weigeren. Ze zegt dat het advies is gebaseerd op een veroordeling uit 2011.De rechtbank oordeelde echter anders. Zij vindt dat de eerdere feiten zich hebben voorgedaan toen de vrouw een horecaonderneming had. De burgemeester heeft de juiste belangenafweging gemaakt, aldus de rechtbank.

Op 9 oktober 2015 werd er cocaïne gevonden in het café. Het café werd daarop toen voor een jaar gesloten. Café Tante Tonny heette voorheen café Tante Leen. Dat café werd op 15 november 2012 ook al voor drie maanden gesloten nadat er er op 8 oktober in de woning boven het café hennepkwekerijen werden gevonden. In twee woonvertrekken boven Tante Leen werden toen 130 hennepplanten en 190 lege potten waaruit net was geoogst, aangetroffen. Er was geen hennep in het café aanwezig. De woning was alleen bereikbaar via het café.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement