Volledig scherm
Een verkiezingsstandaard van H&G, zoals die vrijdag op de hoek Luikerweg-Dommelseweg stond. © Jean Pierre Reijnen

VVD Valkenswaard gepikeerd: 'fout geplakt en ook te vroeg'

VALKENSWAARD -  In Valkenswaard is heibel ontstaan over de borden van de politieke partijen voor de aanstaande verkiezingen. De VVD vindt dat collega's zich niet aan de regels houden en heeft burgemeester Anton Ederveen daarom verzocht tot handhaving over te gaan. 

Bas Roorda, bestuurslid van de VVD Brainport uitte zijn frustratie vrijdag in een brief aan de burgemeester. Hij is gepikeerd over het plakgedrag in Valkenswaard. De VVD'er stelt dat andere partijen hun posters voor de afgesproken datum hebben opgehangen. ,,Wij zijn binnen de lijntjes gebleven, maar de concurrentie ging aan slag en plakte maar raak." Toen het lokale H&G eind vorige week ook nog eens met speciale stellages in de vorm van een fiets op de proppen kwam, was voor de VVD'er de maat vol. Hij wijst de burgemeester er op dat in sommige situaties, de verkeersveiligheid in het geding is.   

Opgelost

De gemeente is voorlopig niet van plan in te grijpen. Volgens een woordvoerster is inmiddels alles opgelost. ,,Na contact met handhaving zijn enkele partijen afgelopen weekend nog met hun verkiezingsborden aan de slag gegaan." Zo ook de VVD, moet oud-raadslid Roorda bekennen. ,,Bij ons hing een aantal borden ook niet helemaal goed."  

De woordvoerster geeft aan dat de komende tijd in de gaten wordt gehouden of de verkiezingsborden goed (blijven) hangen, en bijvoorbeeld niet te ver naar beneden zakken. ,,Hangt er iets niet correct, dan wordt contact opgenomen met de betreffende partij. Die moet het dan in orde maken." Het verhaal dat er te vroeg zou zijn geplakt, wordt door de gemeente Valkenswaard niet herkend, voegt ze er aan toe.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement