Volledig scherm

Were Di: verkeer even stilleggen op kruising Geenhovensedreef Valkenswaard

VALKENSWAARD - De kruising Geenhovensedreef en Eindhovenseweg in Valkenswaard is nog niet veilig, vindt het Were Di. De school pleit voor grote oversteeksessies voor fietsers tijdens de 'scholierenpiek', waarbij de rest van het verkeer even wordt stilgelegd.

Het hoofd facilitaire dienst van het Were Di zou liever zien dat het verkeer tussen 08.10 en 08.30 uur een paar keer wordt stilgelegd, zodat de drommen jonge fietsers en masse naar de overkant kunnen. Ondanks extra inzet van verkeersregelaars en politie is het nog steeds dringen op de kruising.

Borden
Fietsers moeten tijdelijk via de linkerkant van de Geenhovensedreef oversteken. Ze worden met gele borden gewaarschuwd om pas vlak voor het kruispunt de switch te maken van rechts naar links. Aan die linkerkant van de weg wordt het iets na acht uur 's ochtends erg druk, zo bleek ook maandagochtend weer. Op het fietspad is slechts beperkt plek, scholieren staan met hun fiets in de hand soms nog half op de weg als de rest van het verkeer weer gaat rijden.

Politie en gemeente zijn blijvend in overleg met de school en zeggen maatregelen te nemen indien nodig. De werkzaamheden bij de kruising duren nog tot het einde van dit jaar.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement