Volledig scherm
Wethouder Mart Wijnen van Valkenswaard.

Wethouder Wijnen: 'Ook aansluiting via verlengde Tienendreef open'

VALKENSWAARD- Een extra aansluiting van Dommelen op de nog aan te leggen Westparallel die dwars door een woonwijk loopt, lijkt wellicht onwaarschijnlijk, toch sluit verkeerswethouder Mart Wijnen van Valkenswaard deze niet uit.

De variant 'Dommelen midden' (verlengde Tienendreef) wordt net zoals de overige vier varianten onderzocht. Ook wordt bekeken of een extra aansluiting überhaupt wel nodig is.

Wijnen: "De onderzoeken naar de effecten van de mogelijke aansluitingen lopen. Nog niet alle berekeningen zijn beschikbaar en daarom doe ik geen uitspraken welke variant mijn voorkeur heeft."

Uit de notitie Reikwijdte en Detailniveau blijkt dat naast de beoogde aansluiting bij Dommelen-zuid (bij de N397 richting Eersel) vijf extra aansluitingen van Dommelen op de nieuwe Westparallel worden onderzocht. De gemeente Valkenswaard heeft de provincie laten weten dat de extra aansluiting in ieder geval geen verschuiving van verkeersoverlast op het onderliggende wegennet mag veroorzaken. Hierbij wijst de gemeente erop dat de Damianusdreef en de Bergstraat in Dommelen al regelmatig worden genoemd als gemeentelijke wegen waar de verkeersintensiteit niet mag stijgen.

Daarnaast benadrukt de gemeente dat ook de optie om geen extra aansluiting bij Dommelen te realisteren, moet worden meegenomen.