Volledig scherm
Tienerdisco Whoopz in Dommelen stopt ermee. Het verbod op verkoop van energiedrankjes doen het jongerenfeest na zes jaar de das om. © René Manders/fotomeulenhof

Whoopz in Dommelen door verbod op energiedrankjes ten onder

DOMMELEN - Tienerdisco Whoopz in de Belleman in Dommelen had het al moeilijk door teruglopende bezoekersaantallen, een verbod op de verkoop van energiedrank doet de disco de das om. "Door de aangescherpte gezondheidsregels zijn we helaas ten onder gegaan", zegt Nic van Houts, kartrekker van Whoopz, over het plotselinge stoppen.

De tienerdisco kreeg een aantal maanden geleden van welzijnsorganisatie Cordaad, dat de tienerdisco faciliteert, te horen dat er geen energiedrankjes meer mochten worden verkocht. "Dit zorgde ervoor dat de inkomsten van de drankverkoop steeds minder werd."

De vrijwilligers van de tienerdisco zagen de jongeren hun drankjes daarop inkopen bij de nabijgelegen supermarkt. "Die werd door de tieners leeggekocht. Vervolgens stonden ze onder het afdak alsnog de energiedrankjes te drinken en Pokémon Go te spelen, in plaats van dat ze naar de disco kwamen", aldus Van Houts.

Hij is daarop het gesprek aangegaan met Cordaad, maar zonder succes. "Helaas hebben we moeten besluiten om te stoppen met Whoopz."

Malou van de Rijt van Cordaad Welzijn geeft aan dat de organisatie niet achter de verkoop van energiedrankjes kan staan. "Het is zo ongezond en ook gevaarlijk als je het op grote schaal gebruikt. De tienerdisco is voor tien- tot veertienjarigen. Je laat een kind van die leeftijd toch ook geen kan koffie drinken? Er is ooit een ouder naar mij toegekomen die vertelde dat haar kind tot zes uur 's ochtends had wakker gelegen van die drankjes. Als Cordaad hebben hebben wij de taak om jongeren veilig en gezond op te laten groeien. De verkoop van energiedrankjes staat daar haaks op."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement