Wie redt Striepersgats Liedjesfestival?

VALKENSWAARD - De Stichting Groot Striepersgats Liedjesfestival stopt met het organiseren van het zangfestijn. Zonder opvolger geen liedjesfestijn meer.

Volledig scherm
Rob van Daal won een eerdere editie van het Groot Striepersgats Liedjesfestival. I

Het Striepersgats Liedjesfestival is op sterven na dood. Het bestuur van de Stichting Groot Striepersgats Liedjesfestival stopt met onmiddellijke ingang met de organisatie van dit jaarlijkse terugkerende carnavaleske songfestival. Als er zich geen club meldt die het festijn wil gaan organiseren, dan komt er na ruim veertig jaar een einde aan deze carnavalstraditie.

De plaatselijk Carnavalsgroep Achteraf heeft, onder de naam Stichting Groot Striepersgats Liedjesfestival, de afgelopen zes jaar de kar getrokken. De club stopt er nu mee om de eenvoudige reden dat de belangstelling alleen maar afneemt.

Carnavalsmuziek

De secretaris van de stichting, Ewald de Groot legt de vinger op de zere plek: ,,Al enkele jaren tekent zich een teruglopende interesse af van de plaatselijke horeca om de lokale carnavalsmuziek ten gehore te brengen. Bovendien worden de deelnemers aan dit Valkenswaardse liedjesfestijn steeds minder gevraagd voor optredens op de verschillende carnavaleske bijeenkomsten. In Borkel en Schaft, Dommelen en Valkenswaard zou op een zittingsavond toch minstens het winnende carnavalslied gepresenteerd moeten worden."

Middels het Striepersgats Liedjesfestival hebben verschillende carnavalsclubs geprobeerd de lokale carnavalsmuziek te promoten. Vanaf 1976 deden dat onder meer de carnavalsverenigingen de Klutjesgooiers, de Schuimkoppen en de Nienoppen. In 2012 werd de organisatie overgenomen door CG Achteraf. Deze club trok het wat breder. Ooit begonnen als het plaatselijke 'Grand Gala du Striep' werd het evenement zes jaar gelden omgedoopt tot Groot Striepersgats Liedjesfestival. Een evenement voor en door Groot Valkenswaard, voor en door Striepers (Valkenswaard), Pintenwippers (Dommelen) en Mulkslobbers (Borkel en Schaft).

Einde

Alle rechten inclusief de naam van het liedjesfestival komen beschikbaar voor eventuele nieuwe organisatoren. Ewald de Groot: ,,Mocht we die niet vinden, dan zal er na 41 jaar een einde komen aan deze echte Striepersgatse traditie."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement