Volledig scherm
© Lars Smook

Woning in Valkenswaard voor halfjaar dicht

VALKENSWAARD - Een woning aan de Van Cuijkstraat in Valkenswaard is maandagochtend gesloten vanwege een vondst van bijna dertien kilogram hennep. De woning blijft voor zes maanden op slot.

Het is de tweede keer binnen een jaar tijd dat burgemeester Anton Ederveen de woning op de knip laat doen. Begin maart 2016 werd al bijna zes kilogram hennep aangetroffen in het pand. Toen ging het huis voor drie maanden dicht. In oktober werd dertien kilogram aangetroffen.

Eind januari stonden de eigenaren van de woning voor de rechter. Ze vonden het onterecht dat hun huis wederom gesloten zou worden. Volgens hen zijn de drugs die in oktober werden aangetroffen geen nieuwe vondst, maar lag het spul er al ten tijde van de vorige doorzoeking. De politie zou verzuimd hebben die af te voeren. De rechter vond dat verhaal echter ongeloofwaardig en oordeelde dat de woning toch mocht worden gesloten.

Het is de eerste keer dat er in Valkenswaard in eenzelfde pand voor een tweede keer verdovende middelen worden aangetroffen. In andere gemeenten in de regio gebeurde dat al wel vaker.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement