‘Taart op het kantoor, net zo slecht als meeroken.’
Volledig scherm
‘Taart op het kantoor, net zo slecht als meeroken.’ © ROBIN UTRECHT

Minder snacken, meer bewegen op kantoor

 1. Mening | ‘Onbedoeld te hard naar ongevaccineerden’ zijn lege woorden
  Lezersbrieven

  Mening | ‘Onbedoeld te hard naar ongevacci­neer­den’ zijn lege woorden

  Een late reactie op het artikel ‘Onbedoeld te hard naar ongevaccineerden’ van vrijdag 3 februari. Ik ben natuurgeneeskundige en een van de ongevaccineerden, en ben diverse keren uitgelachen en ook apart gezet. Ik weet dat er wel degelijk alternatieven waren voor ‘de prik’ . Maar dat mocht niet bekend worden, want de spuiten die ingekocht waren, moesten gesleten worden aan de ‘gewone man’. Die ontzettend bang gemaakt werden, en aangemoedigd om toch vooral ‘de prik’ te nemen. Ik heb me bedreigd gevoeld toen Hugo de Jonge zei: ‘We weten alle postcodes, en ieder huis en elke arm wordt gevonden’. En: ‘Het heeft iets decadents om te denken dat je kunt bedanken voor het enige middel dat ons uit de crisis helpt’. Wat een arrogantie van iemand zonder medische kennis! Toen dokter Rob Elens uit Asten een alternatief middel inzette waarmee hij veel mensen uit het ziekenhuis hield, en die het allemaal overleefden, moest hij duizenden euro’s boete betalen aan de Inspectie Gezondheidsdienst! Ik mocht niet binnen bij Theater aan de Parade, omdat ik ‘de verkeerde test’ had gedaan. Het was dezelfde test als bij de reguliere aanbieders, maar ik werd afgekapt toen ik een gesprek wilde voeren. Hoezo ‘in gesprek gaan’? Het werd me onmogelijk gemaakt door een leidinggevende: ‘Mevrouw, ik ga met u niet in discussie’! Notabene terwijl buiten mensen snotterig stonden de wezen met een toegangsbewijs en wél binnen mochten voor een voorstelling, kon ik teleurgesteld naar huis. Iemand die vanuit overtuiging bezig is met gezondheid. Mooie, lege woorden van een minister-president die nergens verantwoording voor neemt. Het wordt tijd voor een ander geluid.
  Tilburg
 2. Stelling | Jij gaat wel/niet stemmen want...

  Stelling | Jij gaat wel/niet stemmen want...

  Volgende week donderdag kun je weer kiezen. Niet meteen op welke partij je gaat stemmen, maar eerst en vooral of je gaat. Over die vraag is de kiezer volstrekt verdeeld, blijkt elke keer maar weer. Maar als je wel gaat stemmen, waarom doe je het? En als je niet gaat stemmen, waarom niet? De stelling van vandaag is dus eigenlijk meer een vraag. Bedoeld om enige nuance te brengen in het beeld van stemmers versus niet-stemmers. Niet vergeten door te scrollen, er zijn zeven antwoorden mogelijk. Je kunt er maar één aanvinken.
  Tilburg
 1. Mening | De cartoon over de Zonnebloem berust op leugens
  Lezersbrieven

  Mening | De cartoon over de Zonnebloem berust op leugens

  Hoe goedkoop kun je iets of iemand afzeiken? En dan ook nog eens berust op 100 procent onwaarheid. Ik doel op de cartoon in BD van 8 februari over de Zonnebloem. Ik kreeg die gisteren onder ogen op het moment dat ik een plaatselijke activiteit voor 70 personen ging openen. De cartoon berust ook nog eens op leugens, onwaarheden. Noem mij één voorbeeld van een (grote) activiteit waarbij ook werkelijk slechts drie gasten op kwamen dagen. Dan krijg je van mij vijftig voorbeelden van grote of groepsactiviteiten met minimaal 25 personen. Ook een leuke manier om al onze vrijwilligers te bedanken, deze cartoon. Laat ik maar stoppen met mijn kritiek. Het kwaad is geschied, maar ik zal het niet vergeten. En de hoge pet die ik op had van de plaatselijke krant heb ik sindsdien ook maar afgezet. Ik hoop dat jullie in de toekomst iets beter nadenken (en controleren) voor je iets plaatst.
  Tilburg