Volledig scherm
© Marcel van Hoorn

Kort geding VDL in Eindhoven tegen Defensie om order

EINDHOVEN - VDL Groep spant een kort geding aan tegen het ministerie van Defensie, omdat deze een order voor de productie van 1400 containers in het buitenland wil plaatsen. 

Het gaat om zogeheten 'shelters' die als werkruimte of verplaatsbaar kantoor kunnen dienen, bijvoorbeeld voor commandovoering of als onderkomen van de explosieven-opruimingsdienst. Ze worden voorzien van onder meer verwarming, airconditioning en communicatiemiddelen.

Volgens een woordvoerder van VDL is nog geen definitief besluit gevallen over de gunning van de order, maar ziet het er naar uit dat deze bij een buitenlandse inschrijver terechtkomt. „Wij hebben een scherpe aanbieding gedaan en dan zou Defensie de Nederlandse industrie moeten steunen. Andere landen doen dat ook. In Frankrijk mogen zelfs de onderbroeken voor de soldaten niet buiten het land besteld worden. Daarom spannen we een kort geding aan om openheid van zaken in deze kwestie te krijgen.”

VDL zou de order samen met het Zwitserse defensiebedrijf RUAG uitvoeren en is een van de vijf partijen die een offerte hebben uitgebracht. Met de order zou ruim 200 miljoenen euro zijn gemoeid. VDL denkt dat de opdracht werk voor ongeveer 125 mensen zou opleveren voor in ieder geval een periode van vijf jaar. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regionale Economie