Volledig scherm
Een delegatie van de Amerikaanse staat Georgia heeft woensdag een bezoek gebracht aan VDL in Eindhoven. Vlnr: Nico Wijnberg (Georgia), Abby Turano (Georgia), Tom Croteau (Georgia), Mary Waters (Georgia), Neil Bitting (Georgia), Ulrike Schauerte (Georgia), Miel Timmers (VDL), Sergio Domingues (Georgia), Rick van Haren (VDL), Michiel Pieters (VDL), Christopher Nunn (Georgia), Bert Brantley (Georgia), Pat Wilson (Georgia), Simon Bambach (VDL) en Geert Jakobs (VDL). © Bram Saeys/VDL

VDL Groep vestigt nieuw bedrijf in oosten van Verenigde Staten

EINDHOVEN - VDL Groep heeft een nieuw toeleveringsbedrijf opgericht in de buurt van de stad Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia. VDL Industries Gainesville zal in september zijn deuren openen en op termijn werk verschaffen aan ongeveer 100 medewerkers.

Na vestigingen in Richmond (Virginia), Detroit (Michigan), Spartanburg (South Carolina) en twee bedrijven in Fremont (Californië) is de nieuwe locatie het zesde VDL-bedrijf in de Verenigde Staten.

Belangrijkste markten in VS

Tot nu toe waren de belangrijkste markten waar VDL zich in de VS op richt de hightech machinebouw en de auto-industrie. Met de nieuwe vestiging begint het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven een eigen productielocatie in de VS.

Lokaal produceren ziet VDL als de basis voor expansie van haar activiteiten in Noord-Amerika. De nieuwe vestiging houdt zich bezig met metaal- en plaatbewerking, robotlassen en assemblage voor klanten die in Amerika zijn gevestigd en voor klanten die de stap naar de VS willen maken. Voor haar klanten maakt VDL met dit nieuwe bedrijf, dat een oppervlakte van 13.500 vierkante meter telt, een toeleverketen in de Verenigde Staten mogelijk. Daarmee wordt de relatie met klanten verbeterd waardoor de werkgelegenheid bij VDL-bedrijven in Nederland en andere vestigingen ook verder wordt versterkt.

Orderportefeuille

Volgens VDL is de orderportefeuille voor het nieuwe bedrijf al goed gevuld. VDL gaat er de productie en/of assemblage van onderdelen voor productielijnen in verschillende industrieën verzorgen. Ook zullen laadpalen voor elektrische auto’s, stadsmeubilair, chassis voor distributieverkeer, kasten voor railinfra en onderdelen voor sorteercentra worden gemaakt. Alle producten die in Gainesville worden geproduceerd, zijn bestemd voor de Amerikaanse markt.

„Georgia is een interessante geografische uitvalsbasis voor VDL Groep omdat er in dit gebied veel potentie is om de toeleverketen van klanten voor onze rekening te nemen”, stelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. 

Delegatie uit Georgia

Een economische delegatie van Georgia heeft woensdag een bezoek aan VDL Groep in Eindhoven gebracht. „De beslissing van VDL Groep om zich daar te vestigen laat zien hoe goed we in Georgia in staat zijn om productiebedrijven van over de hele wereld aan te trekken dankzij ons bedrijfsvriendelijke klimaat en hooggeschoolde arbeidskrachten”, zegt de gouverneur van Georgia, Nathan Deal. „Met deze productiefaciliteit zal VDL Groep deel uitmaken van een groep Nederlandse bedrijven die samen meer dan 100 vestigingen in Georgia aansturen en meer dan 7.500 inwoners van onze staat in dienst hebben. Het is geweldig dat we onze band met VDL Groep kunnen versterken en we hopen dat het bedrijf hier in Georgia verder blijft doorgroeien.”

Regionale Economie