Volledig scherm
© Marcel van Hoorn

VDL in race order 1400 mobiele kantoren voor Defensie

EINDHOVEN - VDL is samen met het Zwitserse defensiebedrijf RUAG in de race voor de levering van 1400 mobiele containers voor het ministerie van Defensie. De Eindhovense bedrijvengroep is een van de vijf partijen die een offerte hebben uitgebracht.

Met de order zouden honderden miljoenen euro’s zijn gemoeid. VDL verwacht dat de opdracht werk voor ongeveer 125 mensen zou kunnen opleveren voor in ieder geval een periode van vijf jaar. 

,,Het overgrote deel van die medewerkers zouden VDL’ers in onze fabrieken zijn", zegt een woordvoerder van VDL. ,,Je zou het productieproces van de mobiele container kunnen vergelijken met dat van een bus zonder wielen. Daar zijn meerdere VDL-bedrijven bij betrokken." Ook leveranciers van onderdelen zouden kunnen profiteren als de order aan VDL wordt gegund.

Containers

De containers kunnen als werkruimte of kantoor fungeren, bijvoorbeeld voor commandovoering of als onderkomen van de explosieve opruimingsdienst. Ze worden voorzien van onder meer verwarming, airconditioning en communicatiemiddelen.

VDL wil verder weinig kwijt over de mogelijke opdracht, omdat het in afwachting is van het besluit. De aanbestedingsprocedure door het ministerie is in een vergevorderd stadium. In de opdracht is ook het onderhoud van de containers en apparatuur voor een periode van tien jaar begrepen. 

RUAG Shelters

VDL heeft rond de start van de aanbestedingsprocedure in 2016 een gezamenlijk bedrijf opgericht met RUAG Shelters. Het Zwitserse concern is op een breed terrein actief in militaire systemen en luchtvaart. Eerder deze week sloot het een onderhoudscontract met de Nederlandse kustwacht voor twee Dornier-vliegtuigen. Ruag bouwt deze patrouillevliegtuigen ook.

VDL produceerde eerder 20 militaire containers in opdracht van Kärcher. In deze containers is ontsmettingsapparatuur ingebouwd. VDL was ook betrokken bij de productie van 33 vrachtwagens van Iveco die vorig jaar werden geleverd aan het Korps Mariniers op Curaçao.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regionale Economie