Volledig scherm
VDL levert vijf elektrische bussen van het Citea type SLF-120 aan HTM in Den Haag. © VDL Bus & Coach

VDL levert vijf elektrische bussen in Den Haag

EINDHOVEN - VDL Bus & Coach gaat vijf elektrische bussen leveren aan de Haagse vervoersmaatschappij HTM. Mogelijk volgen daarna nog eens drie bussen van het elektrische Citea-type. 

Dat heeft VDL Bus & Coach maandag bekendgemaakt. Het gaat volgens VDL om de eerste stap die de Haagse vervoerder zet richting een volledige overgang naar busvervoer zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Naast de bussen verzorgt VDL ook de laadinfrastructuur. De bussen worden zowel gedurende de dag als 's nachts geladen.

In Nederland is dit het negende VDL-project in de overgang naar schoon en stil openbaar vervoer, zo meldt de Eindhovense bedrijvengroep. Onder meer in Eindhoven, Venlo, Groningen en Maastricht rijden al elektrische VDL-bussen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

Regionale Economie