Volledig scherm
Het New York Wheel zou moeten verrijzen op Staten Island. © RV

VDL praat over vervolg project New York Wheel

EINDHOVEN - VDL kan mogelijk  zijn werk voor reuzenrad New York Wheel vervolgen. ,,We zijn rechtstreeks in gesprek met de combinatie van ontwikkelaar en aannemer over een eventueel vervolg van dit project", stelt een woordvoerder van VDL.

De Eindhovense bedrijvengroep zou voor zo'n 20 miljoen euro de capsules van het rad fabriceren als onderaannemer van bouwer Mammoet Starneth. Die partij werd door de ontwikkelaar afgelopen zomer ontslagen. De bouw van het 190 meter hoge reuzenrad op Staten Island had forse vertraging opgelopen. De bouwkosten verdubbelden. 

VDL was op het moment van de breuk  tussen de opdrachtgever en de hoofdaannemer begonnen met de productie van onderdelen voor de capsules. In het faillissement van Mammoet Starneth dat volgde, diende VDL een claim in van bijna een miljoen dollar. Uiteindelijk heeft VDL de zaak met Mammoet Starneth 'keurig netjes afgewikkeld' en heeft het volgens de woordvoerder 'geen verlies geleden' op het project.

New York Wheel liet in de zomer al weten met de Amerikaanse bouwer American Bridge in vergevorderde onderhandelingen te zijn om het project voort te zetten. Een contract is echter nog niet getekend.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regionale Economie