Anthony Johnson (rechts) valt Daniel Cormier aan in een UFC-partij in 2017.
Volledig scherm
Anthony Johnson (rechts) valt Daniel Cormier aan in een UFC-partij in 2017. © AP

Ex-topvechter Anthony Johnson (38) overleden in weekend van titelverovering Pereira in UFC

Op 38-jarige leeftijd is Anthony Johnson, die in het verleden vocht voor onder meer UFC en Bellator, overleden na een ziektebed. De MMA (mixed martial arts)-vechter vocht tweemaal om een wereldtitel bij UFC, maar werd nooit kampioen.

 1. Alistair Overeem blijft hopen op gevecht met Rico Verhoeven: 'Onzin dat zijn overwin­ning op Badr Hari is afgepakt’
  PREMIUM

  Alistair Overeem blijft hopen op gevecht met Rico Verhoeven: 'Onzin dat zijn overwin­ning op Badr Hari is afgepakt’

  Volgens Nick Hemmers, de trainer van Alistair Overeem, heeft zijn geschorste pupil een ontstekingsremmer gebruikt voor een rugblessure waarmee hij kampte. ,,Een niet-prestatiebevorderend middel.” Overeem is voor een jaar geschorst door kickboksorganisatie Glory na het schenden van de antidopingregels en zijn partij tegen Badr Hari is, tot frustratie van Hemmers, omgezet naar ‘no contest’.
 2. Kickboksorganisatie Glory onthult eerste vier namen zwaargewichttoernooi

  Kickboksor­ga­ni­sa­tie Glory onthult eerste vier namen zwaarge­wicht­toer­nooi

  Luis Tavares, Tariq Osaro, Nordine Mahieddine en Enver Sljivar zijn de eerste vier namen die in de molen zitten voor de nieuwe koers die kickboksorganisatie Glory in de zwaargewichtdivisie is gaan varen. Zij komen op 29 april (Glory 85) uit in een viermanstoernooi. De winnaar die avond vecht tegen Antonio Plazibat om de interim-titel in het zwaargewicht én kwalificeert zich direct voor de Glory Grand Prix in december.