Robbie Hageman debuteerde met een overwinning voor Glory in de Johan Cruijff Arena.
Volledig scherm
Robbie Hageman debuteerde met een overwinning voor Glory in de Johan Cruijff Arena. © James Law, Glory Sports International

Robbie Hageman maakt rentree na hersentumor: ‘De artsen zeiden dat ik nooit meer zou mogen kickboksen’

De veelbelovende kickbokscarrière van Robbie Hageman (30) kwam in een ongewilde pauzestand toen tweeënhalf jaar geleden een hersentumor bij de jonge vechter werd ontdekt. Bij Glory Kickboxing gloorde een mooi toekomst, maar deze leek voorbij. Hageman gaf de moed echter niet op, bleef trainen en werd succesvol geopereerd. ,,Opgeven was voor mij geen optie.”

 1. Zieke kickbokser Robbie Hageman zamelt geld in voor Nicky (37) die óók kanker heeft: heel snel dure behandeling nodig
  PREMIUM

  Zieke kickbokser Robbie Hageman zamelt geld in voor Nicky (37) die óók kanker heeft: heel snel dure behande­ling nodig

  EINDHOVEN - Nicky van Meegen (37) uit Eindhoven vecht al meer dan 3,5 jaar tegen borstkanker. Inmiddels heeft ze er 71 chemokuren opzitten. Tweevoudig wereldkampioen kickboksen Robbie 'the Rabbit’ Hageman, die zelf een hersentumor heeft, schiet haar te hulp met een online veiling om geld in te zamelen. Dat heeft ze heel snel nodig, voor haar behandeling in Duitsland.
 2. Column Remy Bonjasky | Volwassen Japanners die huilen, dat zie je nu op het WK gebeuren en is herkenbaar
  PREMIUM

  Column Remy Bonjasky | Volwassen Japanners die huilen, dat zie je nu op het WK gebeuren en is herkenbaar

  Voormalig kickbokskampioen Remy Bonjasky zag de partijen van MMA-vechter Reinier de Ridder en bokser Tyson Fury en neemt die in zijn column onder de loep. Verder gaat Glory internationaal met Rivals-evenementen in Japan en Mexico. ,,In Japan zijn ze opgegroeid met vechtsport. Hier gaan we voetballen, hockeyen of tennissen als we vijf, zes jaar oud zijn. Daar doen ze aan judo, kickboksen en karate en al die andere vechtsporten.”