Volledig scherm
Kettingbotsing bij Veldhoven © Bert Jansen

A2 weer open na ongelukken: Kettingbotsing bij Veldhoven en ongeval met motor bij Valkenswaard

VELDHOVEN - De A2 is woensdag aan twee kanten afgesloten geweest. Bij Veldhoven zijn negen auto's op elkaar gereden en bij Valkenswaard is er een ongeluk gebeurd met een motor. Beide ongevallen gebeurden woensdag aan het einde van de ochtend.

Tussen Eindhoven en Maastricht vond rond kwart voor twaalf een kettingbotsing plaats met negen auto's ter hoogte van Veldhoven. De weg ging dicht, verkeer kon alleen nog gebruikmaken van de vluchtstrook. Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers tussen Eindhoven en Maastricht de parallelbaan (N2) te gebruiken. De vertraging voor de weggebruikers liep op tot ruim een halfuur.

Iets voor 12:00 uur ging het ook mis tussen Maastricht en Eindhoven. Bij Valkenswaard kwamen een motorfiets en personenauto met elkaar in botsing. Ook hier ging de weg dicht, alleen de vluchtstrook bleef open. Zeven kilometer stilstaand verkeer was het gevolg.

Rond 12:30 uur ging de A2 in beide richtingen weer open.

Volledig scherm
De A2 tussen Eindhoven en Maastricht werd 45 minuten afgesloten © Bert Jansen
  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.