Volledig scherm
PREMIUM
Monique van den Berg, Martijn Docters (m) en Sjoert Bossers in de Lindenzaal waar de escaperoom komt. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Als grap begonnen: escaperoom in de Schalm Veldhoven

VELDHOVEN - Op de vrijdagmiddag voor 1 april bedacht Monique van den Berg van het Veldhovense Theater de Schalm een 1 aprilgrap. Die wordt na de vakantie echter realiteit. Het theater krijgt een escaperoom.

,,Onze pagina op Facebook ontplofte, we hadden zondag al zo’n driehonderd likes en tweehonderd reacties. Mensen dachten dat het gewoon echt was en vonden het een fantastisch idee”, vertelt Monique van den Berg. Zij bedacht een leuke grap over een escaperoom in De Schalm. ,,Ik werd zelfs benaderd vanuit de vereniging van schouwburgdirecties met de vraag of ik het businessmodel wilde sturen”, vult directeur Sjoert Bossers aan. ,,Na de eerste hilariteit werd besloten het idee daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Hoewel bedoeld als grap, kwam het niet helemaal uit de lucht vallen. We spraken al langer over mogelijkheden om in de vakantieperiode iets met het theater te doen”, vervolgt Bossers.