Volledig scherm
© Thinkstock

Audities meezingspektakel Veldhoven

VELDHOVEN - Met 'Roll Over Veldhoven' lanceren het Veldhovens Muziekkorps (VMK) en theater De Schalm een nieuw meezingspektakel. Er kan al worden aangemeld om auditie te doen.

Op 31 oktober 2020 is het podium van De Schalm voor iedereen die wel eens een rock-'n-roll nummer voor een groot publiek wil brengen. Omdat er een gedegen voorbereiding voor de deelnemers in het vat zit, kan vanaf nu tot 6 januari 2020 worden aangemeld om auditie te doen.

De naam Roll Over Veldhoven liep het evenement vooruit, volgens Schalmdirecteur Sjoerd Bossers. ,,We wilden iets doen met die naam. We zijn aan tafel gegaan met het VMK omdat die ervaring hebben met de organisatie van meezingevenementen." Inmiddels is er een repertoire samengesteld van zo'n twintig rock-'n-rollklassiekers uit de jaren 50 tot 70. Zangers en zangeressen krijgen op het podium ondersteuning van het VMK en een rock-'n-rollkoor waarvoor belangstellenden zich ook kunnen aanmelden.

Zangeres Nova Borgers is aangetrokken om de deelnemers klaar te stomen voor het evenement. ,,Het moet een feestje worden. Deelnemers krijgen van mij training in zang, maar ook in performance. Ze moeten de zaal meekrijgen."

De audities vinden plaats op 12 en 16 januari 2020. Daarna start een op de deelnemer afgestemd trainingstraject.

Aanmelden om auditie te doen kan via een bericht aan rolloverveldhoven@gmail.com.