Volledig scherm
PREMIUM
*Geert Wernaart* uit Veldhoven maakt zijn eigen *limoncello* © Fotomeulenhof/Kees Martens

Authentieke limoncello, helemaal uit Veldhoven

VELDHOVEN - Vanuit zijn huis in Veldhoven maakt en verkoopt Geert Wernaart zijn eigen limoncello. Volgens een recept dat hij eigenhandig in Italië lospeuterde.

Ergens in de Veldhovense wijk ’t Look: een ijzeren rode kast in een rommelige garage. Erin staan vijftien weckpotten vol citroenschillen die weken in pure alcohol. Het is het limoncellofabriekje van Geert Wernaart (51). Zijn limoncello is zo lekker, dat Italianen niet geloven dat het spul in Nederland gemaakt wordt. Althans, dat zegt Wernaart zelf, met een grote grijns op zijn gezicht. Sinds een paar jaar maakt de geboren Eindhovenaar zijn eigen limoncello, onder de naam Lemon3.

  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.