Volledig scherm
Deelnemers aan het Trekzakfestival

Bach op de trekzak in museumtuin Veldhoven

VELDHOVEN – De vrolijke en melancholieke klanken van de trekharmonica vulden zondagmiddag de museumtuin van ’t Oude Slot. Van Sittard tot Doetinchem kwamen de liefhebbers van de trekzak naar de negende editie van het Trekzakfestival.

Op een muurtje bij de waterput onder de notenboom zit Riet Schut uit Eerbeek. Ze leerde vijf jaar geleden de trekzak kennen. “Je moet met de linkerhand iets anders doen dan met de rechter. Ik dacht ik leer het nooit, maar op een gegeven moment viel het kwartje.” Op haar houten Italiaanse Serenellini speelt ze Minuet in G-mol van Bach. “Het is toch leuk als je dat met je trekzak kan”, zegt ze enthousiast.

Behalve naar muziek kon de bezoeker deze editie ook naar verhalen luisteren. Lisette Oosterbosch van Vertelclub Veldhoven was in het leven gedoken van Cees Eekels. In De Schuur leerden de aanwezigen dat de Vughtenaar tot over de landsgrenzen furore maakte met de door hem gebouwde Eekels Harmonika.

Met onder meer een open podium, exposities en een aantal workshops laat het programma amper ruimte voor uitbreiding. Toch gaan organisatoren Ad Dams en Lia Verheijen zich nu buigen over de jubileumeditie van 2017. Belangstellenden die hen hierbij willen ondersteunen kunnen zich aanmelden via mail.

Volledig scherm
Deelnemers aan het Trekzakfestival