Volledig scherm
Een foto van de dader van de actie. De vrouw is herkenbaar te zien op de Facebookpagina van de politie Veldhoven - Waalre. © Politie Veldhoven - Waalre

Bankpas gejat uit rollator bejaarde vrouw (82) in Veldhoven: duizenden euro's gestolen

VELDHOVEN - Twee vrouwen hebben een hoogbejaarde vrouw 4000 euro armer gemaakt door haar pincode af te kijken en haar pas te stelen. Dat deden zij in Veldhoven. In meerdere winkels in het Citycentrum Veldhoven werd meegelezen terwijl de dame (82) aan het pinnen was.

De twee daders volgden de vrouw daarna van het winkelcentrum naar haar huis. Vlakbij het appartementencomplex waar de bejaarde vrouw woont, sprak het duo haar aan. Terwijl het 82-jarige slachtoffer afgeleid was, stalen zij de pinpas uit haar rollator.

Niet veel later pinde het duo op het Meiveld in Veldhoven een bedrag van vierduizend euro. Dat laatste gebeurde rond 14.30 uur in de middag, zo blijkt uit een oproep van de politie Veldhoven - Waalre woensdagochtend op Facebook. ,,Wie is deze vrouw”, vraagt de politie haar volgers, die het bericht op hun beurt massaal delen.

Gebrekkig Nederlands

De vrouwen waren beiden ongeveer 1.60 meter. De een was tenger van postuur, de ander was forser en iets groter. De politie vermoedt dat ze allebei van Oost-Europese afkomst zijn want ze spraken gebrekkig Nederlands. ,,Weet u wie deze vrouw is, of heeft u de twee vrouwen samen gezien? Bel dan met de politie.” Dat kan ook anoniem.