Volledig scherm
Bart Volman bij zijn flipperkasten. © Rene Manders/fotomeulenhof

Bart Volman uit Veldhoven heeft vijf flipperkasten in zijn mancave

VELDHOVEN - Elke drie minuten klinkt er een luid trompetgeschal vanuit de kelder onder de nieuwe woning van Bart Volman (31) uit Veldhoven. Het is de lokroep van zijn Indiana Jones flipperkast.

Als jongetje van 8 jaar zag hij voor het eerst een flipperkast. "Geld om er op te spelen had ik toen niet. Wel raakte ik helemaal gefascineerd door de geluiden, het licht en de rondgaande bal die je kunt besturen."

Marktplaats
In 2011 kocht hij via Marktplaats zijn eerste speelautomaat, de Indiana Jones. Omdat de kast vies was, ging hij hem demonteren. Voor hij het wist lag de kast in honderden delen verspreid over de zolder. "Omdat ik toch graag wilde flipperen ging ik op zoek naar een tweede kast." Op het toppunt had de Oerlenaar zeven kasten op zolder staan. Elektronicakennis had Volman niet, maar door het sleutelen aan zijn kasten bouwde hij die gaandeweg op.

Mancave
In juli betrok hij met vriendin Lindy een nieuwe woning in plan Schippershof in Oerle. Sinds een week is de enorme kelder getransformeerd in een mancave waarin nu vijf kasten en een Arcadekast staan. Al enkele jaren is hij lid van de Nederlandse Flipper Vereniging. In het clubhuis in Veenendaal staan zo'n 120 kasten. "Dat is een paradijs voor mij."

Lees alles in het ED van dinsdag of in de digitale krant.