Het Beach Event in 2019: beach soccer voor mensen met een handicap.
Volledig scherm
Het Beach Event in 2019: beach soccer voor mensen met een handicap. © Jean Pierre Reijnen

Beach Event Veldhoven: ‘Koop kaarten, juist nu’

VELDHOVEN - Het is nog niet zeker of het Beach Event in Veldhoven dit jaar door kan gaan. Toch roept de organisatie mensen op om kaarten te kopen, juist nu.

Dat doet het Beach Event via een bericht op Facebook. ‘Op dit moment kunnen we helaas nog niks zeggen over de komende editie’, schrijft de organisatie. ‘Maar wachten is geen optie! Een evenement als Beach Event heeft maanden aan voorbereidingstijd nodig.’

Het evenement, dat dit jaar gepland staat voor 19, 20 en 21 juni en door vrijwilligers georganiseerd wordt, is  afhankelijk van sponsoren. Door de onzekerheid die ontstaan is vanwege het coronavirus zijn enkele al weggevallen. ,,Dat gaat ongetwijfeld effect hebben op onze begroting”, licht organisator Renzo Dielesen telefonisch toe. Maar het is niet zo dat de organisatie in acute financiële problemen zit, nuanceert Dielesen: ,,We zitten vooral in onzekerheid. Komt er een editie? Hoeveel tijd hebben we om ons voor te bereiden?”

‘De klappen vallen bij plezierige zaken’

Het kaartje dat mensen nu eventueel kopen, blijft geldig. ,,Er gaat sowieso een editie komen”, zegt Dielesen. ,,We streven naar dit jaar, maar het moet wel veilig en verantwoord. Als dat niet lukt, verplaatsen we het naar volgend jaar.”

Zijn oproep geldt wat Dielsen betreft niet alleen voor het Beach Event. ,,De plezierige zaken in het leven, horeca en evenementen, daar gaan nu de eerste klappen vallen. Als je iets kleins kunt doen, al is maar het kopen van een cadeaubon van je favoriete restaurant, besef dan dat je daar nu iets heel groots mee doet.”