Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Bejaarde fietser klemgereden in Veldhoven, bestuurder gooit portier open en rijdt door

VELDHOVEN - Een bejaarde man (77) is woensdagmiddag bij de rotonde Oortlaan-Sterrenlaan in Veldhoven klemgereden door een automobilist. De bestuurder gooide daarop de bijrijdersportier open waardoor de man ten val kwam. Vervolgens ging hij ervandoor. De politie is op zoek naar getuigen.

De man reed rond 15.15 uur over het rood gemarkeerde fietspad in de Oortlaan en wilde op de rotonde rechtdoor. Net voor de rotonde, ter hoogte van de apotheek, passeerde een donkere personenauto, een Daihatsu, en manoeuvreerde naar rechts. De fietser werd daarbij afgesneden zodat hij bekneld raakte tussen het trottoir en de auto.

De oudere man tikte daarop op de auto om de bestuurder te attenderen op zijn benarde positie. De automobilist reageerde vervolgens boos en gooide het portier van de bijrijderskant open. Hierdoor kwam de man ten val en raakte hij gewond aan arm en been. De automobilist trok vervolgens snel het portier dicht en ging ervandoor. 

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk. De bestuurder betrof een negroïde man van tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij sprak gebrekkig Nederlands.

De politie is met name op zoek naar een vrouwelijke getuige die achter de veroorzaker van het ongeval reed. Zij heeft mogelijk een foto gemaakt van de achterzijde van de personenauto, waarbij het kenteken in beeld is.