Bibliotheek-directeur Dorine Prinsen voor het onderkomen aan de ‘achterkant’ van het Meiveld in Veldhoven.
Volledig scherm
Bibliotheek-directeur Dorine Prinsen voor het onderkomen aan de ‘achterkant’ van het Meiveld in Veldhoven. © Kees Martens/DCI Media

Bibliotheek Veldhoven kijkt vooruit na schrappen bezuiniging: ‘Ik maakte me echt zorgen over de continuïteit’

VELDHOVEN - Hoe ziet de toekomst van de Veldhovense bibliotheek eruit? Over een antwoord op die vraag kan de komende tijd in betrekkelijke rust worden nagedacht, nu de gemeente heeft besloten de eerder geplande forse bezuiniging te schrappen. 

  1. Manfred Bogers stopt als leider van de Vèrrekesblaos: ‘I did it my way’

    Manfred Bogers stopt als leider van de Vèrrekes­bla­os: ‘I did it my way’

    VELDHOVEN - Na 32 jaar stopt Manfred Bogers (50) als muzikaal leider van De Vèrrekesblaos. De blaaskapel is geworden wat hij in 1989 voor ogen had. ,,Nu kan ik alles loslaten. Ik hoef vanaf nu alleen nog maar te zorgen dat ik mijn partij op orde heb”, zegt de Veldhovense muzikant Manfred Bogers. Als trombonist blijft hij De Vèrrekesblaos trouw, de kapel waar inmiddels ook zijn zonen Seppe en Ties deel van uitmaken. ,,Het is fijn om samen een hobby te hebben.”
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”