Volledig scherm
Zorgcluster Oerle komt er zo uit te zien. © Ad Adriaans

Bouw Zorgcluster Oerle start volgende maand

OERLE - Het weelderig groeiend groen rondom het pand is inmiddels verwijderd. Het markante witte gebouw met het rode dak was de laatste jaren regelmatig doelwit van vandalisme. 

Er werden ruiten ingegooid, de meterkast is leeggehaald en er zijn deurkrukken verdwenen. Het Veldhovense Groenen Grond- en Sloopwerken start medio maart in opdracht van Woonstichting 'thuis met de sloop van het gebouw. Aansluitend realiseert de woonstichting op de locatie het Zorgcluster Oerle.

Het project Zorgcluster Oerle is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Veldhoven en diverse zorgpartners. Het is ontstaan mede op initiatief van enkele vertegenwoordigers uit de Oerlese gemeenschap met als doel onder meer ouderen langer zelfstandig te kunnen laten wonen met zorgvoorzieningen binnen handbereik.

Traditioneel
Centraal staat de doelgroep die door middel van een zorgindicatie is aangewezen op gezondheidsvoorzieningen. De architectuur van het gebouw is traditioneel van karakter. Het ademt de sfeer van het voormalige KI-gebouw en sluit aan bij het bestaande dorp en de nieuwe woonlocatie.

Het zorgcluster bestaat uit een gezondheidscentrum waarvan huisarts Houppermans, Fysiotherapie Heikant en ZuidZorg deel uitmaken. Voor Severinus komen er enkele groepswoningen, logeerappartementen en een dagbestedingsruimte. Een groepswoning voor dementerenden en een ruimte voor wijkverpleging komt er voor Archipel. 29 sociale huurappartementen en 9 grondgebonden sociale huurwoningen completeren het plan.

Dik tevreden
Harrie van der Zanden maakt deel uit van de werkgroep Zorg in het Dorp. Samen met enkele andere Oerlenaren ijverde hij jarenlang voor de komst van een zorgcluster. Als lid van de communicatiewerkgroep van het project Zorgcluster Oerle blijft hij er nauw bij betrokken. Hij is heel blij dat de bouw nu aanstaande is. ,,We zijn dik tevreden. Bijna alles wat de Oerlenaren willen hebben, komt er nu. Een overwinning voor ons is de komst van een kleine gesloten afdeling van Archipel. Hierdoor kan de Oerlenaar in zijn dorp blijven wonen wat heel fijn is voor de naaste familie." Naar verwachting wordt het zorgcluster medio 2018 opgeleverd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement