Eind mei bezocht de Amerikaanse onderminister van handel, Don Graves, ASML. Tweede van links staat ASML-baas Peter Wennink. Don Graves staat naast hem, met oranje stropdas.
Volledig scherm
PREMIUM
Eind mei bezocht de Amerikaanse onderminister van handel, Don Graves, ASML. Tweede van links staat ASML-baas Peter Wennink. Don Graves staat naast hem, met oranje stropdas. © credit: ASML, Bart van Overbeeke


Opnieuw Amerikaanse druk voor exportverbod ASML-machines naar China

VELDHOVEN - De Amerikaanse overheid lobbyt nog steeds voor een verbod op de export van wat oudere chipmachines van ASML richting China. Amerika wil zo zijn technologische voorsprong  behouden.

  1. Kreeg zanger Leo Rommerts in 1955 de kinderen van de Margeritaschool in Eindhoven aan het dansen?
    UIT DE OUDE DOOS

    Kreeg zanger Leo Rommerts in 1955 de kinderen van de Margerita­school in Eindhoven aan het dansen?

    EINDHOVEN - Mooi zijn de blikken van de meisjes op de eerste rij. Het linkermeisje kijkt bijna verliefd terwijl het meisje ernaast wat verveeld lijkt. Daarnaast ongetwijfeld de pretletter van de klas. Het zijn kinderen van de Margeritaschool in Eindhoven. Een foto genomen in 1955 tijdens een optreden van Leo Rommerts. Wie ziet zichzelf terug op de foto of kent andere leerlingen? En wie heeft nog verhalen over de school of Leo Rommerts? Reageren kan via d.hoekstra@ed.nl. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.