Volledig scherm
Brabants Stripspektakel in Veldhoven

Brabants Stripspektakel in Veldhoven

VELDHOVEN – Stripfanaten uit het hele land bezochten afgelopen weekend het Brabants Stripspektakel in NH Koningshof. Op zoek naar ontbrekende strips in hun verzameling maar ook om hun favoriete tekenaar in levende lijve te ontmoeten.

En die waren in groten getale aanwezig.

Achthonderd exemplaren
Een van de jongsten is Evi Nijs (24) uit Den Bosch. Ze studeerde in 2014 af als illustrator aan kunstacademie St. Joost in Breda op een strip over Jeroen Bosch. “Het maken van beeldverhalen vind ik geweldig. Mijn eerste stripboek gaat over Alex die op een tentoonstelling van Jeroen Bosch in een van zijn schilderijen valt en in de vreemde wereld van de schilder terechtkomt.” Inmiddels heeft ze al achthonderd exemplaren verkocht.

In een hoek van de zaal volgen 25 kinderen een workshop van striptekenaar Dick Heins. Drie cirkels resulteren uiteindelijk in een afbeelding van Mickey Mouse. “Eigenlijk best moeilijk, tekenen”, oppert Heins, maar dat wordt door de tekenaars in spe ontkend.

Tekenaar aan het werk zien

Wiebe Walstra uit Poortugaal verzamelt vooral de strip Storm waarvan tekenaar Romano Molenaar ook op de beurs staat. “Ik kom hier vooral om de tekenaar aan het werk te zien en een praatje met hem te maken. Zelf teken ik ook en ooit wil ik zelf een strip tekenen.”

Organisator Patrick van Gelder uit Veldhoven is een tevreden man. Met ruim vierduizend bezoekers zijn zondagmiddag meer mensen de kassa gepasseerd dan vorig jaar.

Volledig scherm
Brabants Stripspektakel in Veldhoven