Volledig scherm

Bruidsjurken, hapjes en drankjes bij het Wedding Event in Veldhoven

VELDHOVEN - Bruidstaarten, trouwjurken, eten en nog veel meer. Alle benodigdheden voor een perfecte bruiloft waren zondagmiddag te vinden bij Partycentrum ’t Witven in Veldhoven. Daar werd door ‘Always Forever’ het Wedding Event georganiseerd.

Leonie van Gompel (51) en Brigit Strijbos (48) vormen samen ‘Always Forever’. Van Gompel als organisatietalent en Strijbos als fotograaf en creatief brein. “We bezochten wel eens andere trouwbeurzen en evenementen, maar misten daar toch nog dingen. Toen zijn we zelf gaan brainstormen en bedachten we dit concept”, aldus Van Gompel. “Het is eigenlijk een evenement waar de bezoekers hun bijzondere dag van A tot Z kunnen uitstippelen. Zo kunnen ze een trouwlocatie bekijken, ringen passen, bruidstaart proeven en bloemen bekijken.”

In het midden van de zaal staan drie prachtige modellen. Zij lopen door de ruimte om de bruidsjurken te demonstreren. “We hebben er bewust voor gekozen om geen echte modeshow te organiseren, omdat de aandacht van de bezoekers dan weggenomen wordt van de andere ondernemers”, vertelt Van Gompel.

Op het evenement is overigens niets te koop; alle ondernemers werken met afspraken. Wel is er bij iedere stand iets te zien, proeven of passen. En dit zien we terug aan de goedgevulde goodiebags, voorzien van prosecco, lekkernijen en accessoires.

Gevarieerd publiek

Zo’n tweehonderdvijftig bezoekers zijn er deze middag aanwezig om inspiratie op te doen voor hun perfecte dag. “Er zijn vrouwen met hun moeder, vrouwen met hun vriendinnen maar ook vrouwen met hun partner. Ook de leeftijd van de gemiddelde bezoeker varieert. Sommigen weten al precies wat ze willen, anderen zijn kersvers verloofd en komen slechts om inspiratie op te doen”, zegt Van Gompel.

Verrassende ondernemers

In de zaal van het partycentrum staan van iedere categorie twee ondernemers uit regio Eindhoven. Ook bedrijven die je misschien niet zou verwachten staan op het Wedding Event. “Ja, er zijn ook twee ondernemers vanuit een sportschool hier aanwezig. Want veel dames willen toch nog een paar kilo afvallen voor de grote dag begint.”

Officiële trouwlocatie

Sinds 2017 is ’t Witven een officiële trouwlocatie, dus was het een logische keuze om hier het Wedding Event te organiseren. De ceremonie, borrel en het feest kunnen dus allemaal op dezelfde plek gehouden worden. Bijzonder is dan ook het waterterras, waar mensen direct aan het water in het huwelijksbootje kunnen stappen.

Vorig jaar werd het Wedding Event ook in Veldhoven gehouden, bij Museum ’t Oude Slot, een van de andere trouwlocaties. Op zondag 2 september wordt het evenement weer in ’t Oude Slot georganiseerd. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement