Volledig scherm
Het uitgebrande pand aan de Kleine Dreef. De begrafenisauto links staat klaar om het slachtoffer op te halen. © ED

Buren ontsteld na dodelijke brand in Veldhoven: ‘Te triest voor woorden’

VELDHOVEN - Ontzet kijken Jan Fabrie en Cor van de Vleuten naar de begrafenisauto, geparkeerd naast het uitgebrande pand aan de Kleine Dreef in Veldhoven. In de nacht van zondag op de maandag kwam hier een 67-jarige vrouw om het leven. Te triest voor woorden, vinden de twee buurtbewoners. 

De wagen komt deze Paasmaandag het stoffelijk overschot ophalen. Jan Fabrie woont op de hoek. De vrouw is een bekende van hem. ,,Ze is slecht ter been. Ze rijdt in een scootmobiel rond. Eigenlijk kwam ze dagelijks maar een of twee keer naar beneden.”

Het uitgebrande pand telt beneden twee bedrijfsruimten en boven vijf appartementen. De vrouw woonde in een ervan. De vijf appartementen telden vijf bewoners. Vier ervan slaagden op tijd naar buiten te komen. De politie sluit uit dat het om een misdrijf gaat.

‘Vlammen sloegen naar buiten’

Fabrie hoorde 's nachts glasgerinkel en ging kijken. ,,De vlammen sloegen al naar buiten.” Even was hij bevreesd dat de vlammen naar zijn huis over zouden slaan. ,,Er staat zo'n droge coniferenhaag tussen mijn huis en dat gebouw. Gelukkig hield de brandweer de boel onder controle.”

Cor van de Vleuten woont ook vlakbij de Kleine Dreef. ,,Mijn vrouw en ik werden wakker van de politiehelikopter. We hoorden hem nog landen bij ASML hier tegenover.” Uit hun raam kijkende zagen ze vervolgens brandweer en politie met sirenes door de straat rijden en om de hoek halt houden.

‘Vreselijk’

Hij is meteen gaan kijken. ,,Ze waren al volop bezig. Ik kon me niet voorstellen dat zoiets hier gebeurt. Vreselijk voor die vrouw natuurlijk. Dit is normaal een heel rustig buurtje, echt waar.”