Volledig scherm
Er mag gedanst worden bij de voorstelling van Thijs van de Meeberg foto Roxanne Hellevoort

Cabaretier Thijs van de Meeberg klaar voor eerste avondvullende show

EINDHOVEN - Thijs van de Meeberg probeert dit weekend zijn eerste avondvullende cabaretshow uit in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Op 11 oktober staat hij in De Schalm in Veldhoven, op 11 november in De Ruchte in Someren. Een rascabaretier is opgestaan, overrompelende entree in cabaretwereld! Zo werd er geschreven nadat Thijs van de Meeberg (1988), getogen in Nuenen, vorig jaar het Leids Cabaret Festival won.

Is het een vloek of een zegen, zo'n prijs? Van de Meeberg aarzelt, heel even. ,,Ik ben in 2014 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie, maar met zo'n kleinkunst-HBO-diploma loop je niet zomaar het podium op. Zonder het festival had ik nu niet zo'n goed impresariaat en niet zo'n lange toerlijst. Van de andere kant schept het natuurlijk wel hoge verwachtingen."

'Er mag gedanst' worden heet zijn eerste avondvullende show, die hij 7 en 8 oktober voor het eerst uitprobeert in Den Bosch, waar hij tegenwoordig woont. Zijn Eindhovense regisseurs zijn ex-Bloeiende Maagd Anemoon Langenhoff en Pieter 'Radio Bergeijk' Bouwman. De eerste kent hij nog van een CKE-cabaretcursus in Eindhoven, de tweede als docent van de Koningstheateracademie. Bouwman regisseerde bovendien zijn prijswinnende voorstelling 'Vleesgeworden' .

Lees het hele interview donderdag in de cultuurbijlage van het ED of in de digitale krant